Utflykter Start Information Skyltgalleri Galleri Gästbok
                                   © Kubikenborgs skolas intresseförening 2010
.....................................................................................................
Elefantgrottorna på Skönsmon
Vår förening vill berätta så mycket som möjligt om vårt barndomsland runt om på Kubikenborg, Skönsmon, Mon, Fläsian och Kumo. Efter skriften och dvd “Kubikenborg i centrum” fortsätter vi nu med “Mon och Skönsmon i centrum” med inslag från olika de områdena runt omkring. I vår förening finns goda berättare och modiga fotografer. För att föreviga grottorna klättrade Lowe och Björn upp för det branta berg de en gång besteg som unga grabbar. Heder och ett varm tack till dessa två modiga män. Mer om grottorna och var de finns får du läsa om i kommande skrift.
Lowe Rudin i grottöppningen och bakom kamerna står Björn Åberg.
..
Hans Burman gestaltar vaktmästaren Jana spelar rollen Minna Enhörning Ann är lärarinnan Elsa Dahlström.
Lars Olof Högström guidar mellan olika stenar på begravningsplatsen. Han brukar leda vandringar på Skönsmons begravningsplats under Allhelgona helgen.  
Rune gestaltar en av bröderna Landkvist. Här har han träffat på skol vaktmästaren. 
Det är företaget Outsidepix Stig Carlsson Timrå, som filmat. Stig filmade även till DVD skivorna i båda skrifterna. Kubikenborg i Centrum förr och nu samt Skönsmon förr och nu.
          Foto: Björn Åberg 2016-10-20, se även facebook “Vi som är från Kubikenborg och Skönsmon”
Bilder från inspelningen av dvd:n  “En damatiserad kyrkogårdsvandring” 2016 Tillsammans med 2017 års inbjudan till Kubenskolans dag fick alla medlemmar ett exemplar av denna DVD.
Ett stort och varmt tack till Kvartersteatern och Thomas Nordström som bjöd in oss, ett tiotal medlemmar till ett besök i vår gamla skola, 2017-11-09. Du har också chansen att få komma dit, för till Kubendagen den 16 juni, har vi fått löfte att göra om detta besök. Det var många minnen som dök upp hos oss och det var ett mycket givande och trevligt besök. Kvartersteatern har ca 270 medlemmar, i åldrarna från “7 till 97 år”. Med så många aktiva medlemmar så delas man upp i grupper om barn, ungdom och vuxna. Lokalerna på skolan räcker inte till så Konsert teatern får även användas av ungdomar och vuxna ibland. Veckodagarna må-ti-ons-to är det full aktivitet i skolan. Det är härligt att skolan används, huset får liv och roligt att det fylls av barn och ungdomar.
Rune och Jana kolla gympasalen                          Detaljer upptäcktes. Rune påminde om repen                                                                                som surrades fast där. Repen till bommarna.
Trappen från källaren och upp till korridoren              I en “klassrum” fanns denna bänk från                                                                                    gymnastiken
Guy hittade en orgel som han testade
Här var teater i luften med vackra klader och                   Björn och Bosse kollar av skadorna på fönstren annan rekvisita.
Bilder från medlemsmötet 19 okt 2017 Plats, Kuben IF:s kansli vid Kubenplan.
..................................................................................................
Foto-Text: Ewa Eriksson
                    Studiebesök på Medelpadsarkivet och Bildarkivet, 2018-03-01
Lena Nygren och Johan Brännström tog emot oss på Medelpadsarkivet och gav oss en fin inblick i vilka fantastiska tillgångar det finns för den som är intresserad av historia. Här finns stora delar av kommunens arkiv, föreningsarkiv, datorer med släktforsknings- program, böcker av allehanda slag och tillgång att läsa gamla tidningar, mm. På Museets bildarkiv, varifrån vår förening beställt en del bilder tidigare,  togs vi emot av Kerstin Pettersson som gav oss inblick i digialmuseet och hur man på ett bra sätt kan leta bland bilderna där. Det blev flera glada tillrop allt eftersom bilder från Fläsian, Kubikenborg och Skönsmon bläddrades fram på den stora filmduken. ÄR DU INTRESSERAD AV ATT GÖRA ETT BESÖK I GRUPP, MEDDELA EWA ERIKSSON. Medelpadsarkivet har öppet måndag-fredag 10-16. Bildarkivet öppet för allmänheteten tisdagar 10-12 och torsdagar 13-15.
            www.sundsvallsminnen.se   och www.digitalmuseum.se (sök Sundsvall)
...........................................................................................................................
......................................................................................................................................
                  Längre ner denna sida finns bilder från vårt besök                   på Kvartersteaterns årsmöte 2018-05-14.                                       
...............................................................................................................
.........................................................................................................
Besök på Kvartersteaterns årsmöte 2018-05-14
Vid vårt senaste besök i höstas, lovade vi att skänka bilder från skolans interiör från förr. Detta blev möjligt med sponsring från vår förenings medlem Cronje Hellberg, CH Maskin och med hjälp från Länsmuseet Murberget som monterade bilderna. Bilderna visar badet, ett klassrum, hörsalen och en gammal colorerad bild av skolan. Jana Lindh- Olsson gestaltade fru Minna Enhörning och gav på så sätt publiken en inblick i Enhörnings liv. Ewa Eriksson överlämnade bilderna och Marianne Lidvall (f. Hellberg) fotade. Det blev ett mycket uppskattat besök och många frågor om skolan ställdes av publiken. Vi hoppas nu att vi förutom Kubendagen 2018, kan få fler tillfällen att ha möten och träffar i vår gamla skola.
Jana klär om och är snart i rollen som Fru Minna Enhörning
Marianne och Jana, innan vi träder in på
mötet.
Vår gamla gympasal är ljus och fin. Fönstren som slogs sönder i vintras är nu lagade. Ewa här med de fyra bilderna som är i A4 storlek
Fru Minna Enhörning har överlämnat ordet till Ewa som kort berättar om skolan. Intresset kring skolan visade sig vara stort och många frågor ställdes. Åsa Ulander från kommunens Kultur och Fritid sitter vid bordet.
         Jana Lindh-Olsson  - Fru Minna Enhörning