Utflykter Start Information Skyltgalleri Galleri Gästbok
                                   © Kubikenborgs skolas intresseförening 2010
Lowe Rudin i grottöppningen och bakom kamerna står Björn Åberg.
Ett stort och varmt tack till Kvartersteatern och Thomas Nordström som bjöd in oss, ett tiotal medlemmar till ett besök i vår gamla skola, 2017-11-09. Du har också chansen att få komma dit, för till Kubendagen den 16 juni, har vi fått löfte att göra om detta besök. Det var många minnen som dök upp hos oss och det var ett mycket givande och trevligt besök. Kvartersteatern har ca 270 medlemmar, i åldrarna från “7 till 97 år”. Med så många aktiva medlemmar så delas man upp i grupper om barn, ungdom och vuxna. Lokalerna på skolan räcker inte till så Konsert teatern får även användas av ungdomar och vuxna ibland. Veckodagarna må-ti-ons-to är det full aktivitet i skolan. Det är härligt att skolan används, huset får liv och roligt att det fylls av barn och ungdomar.
Bilder från medlemsmötet 19 okt 2017 Plats, Kuben IF:s kansli vid Kubenplan.
Foto-Text: Ewa Eriksson
                    Studiebesök på Medelpadsarkivet och Bildarkivet, 2018-03-01
Lena Nygren och Johan Brännström tog emot oss på Medelpadsarkivet och gav oss en fin inblick i vilka fantastiska tillgångar det finns för den som är intresserad av historia. Här finns stora delar av kommunens arkiv, föreningsarkiv, datorer med släktforsknings- program, böcker av allehanda slag och tillgång att läsa gamla tidningar, mm. På Museets bildarkiv, varifrån vår förening beställt en del bilder tidigare,  togs vi emot av Kerstin Pettersson som gav oss inblick i digialmuseet och hur man på ett bra sätt kan leta bland bilderna där. Det blev flera glada tillrop allt eftersom bilder från Fläsian, Kubikenborg och Skönsmon bläddrades fram på den stora filmduken. ÄR DU INTRESSERAD AV ATT GÖRA ETT BESÖK I GRUPP, MEDDELA EWA ERIKSSON. Medelpadsarkivet har öppet måndag-fredag 10-16. Bildarkivet öppet för allmänheteten tisdagar 10-12 och torsdagar 13-15.
            www.sundsvallsminnen.se   och www.digitalmuseum.se (sök Sundsvall)
                  Längre ner denna sida finns bilder från vårt besök                   på Kvartersteaterns årsmöte 2018-05-14.                                       
Besök på Kvartersteaterns årsmöte 2018-05-14
Vid vårt senaste besök i höstas, lovade vi att skänka bilder från skolans interiör från förr. Detta blev möjligt med sponsring från vår förenings medlem Cronje Hellberg, CH Maskin och med hjälp från Länsmuseet Murberget som monterade bilderna. Bilderna visar badet, ett klassrum, hörsalen och en gammal colorerad bild av skolan. Jana Lindh- Olsson gestaltade fru Minna Enhörning och gav på så sätt publiken en inblick i Enhörnings liv. Ewa Eriksson överlämnade bilderna och Marianne Lidvall (f. Hellberg) fotade. Det blev ett mycket uppskattat besök och många frågor om skolan ställdes av publiken. Vi hoppas nu att vi förutom Kubendagen 2018, kan få fler tillfällen att ha möten och träffar i vår gamla skola.
Jana klär om och är snart i rollen som Fru Minna Enhörning
Marianne och Jana, innan vi träder in på
mötet.
Vår gamla gympasal är ljus och fin. Fönstren som slogs sönder i vintras är nu lagade. Ewa här med de fyra bilderna som är i A4 storlek
Fru Minna Enhörning har överlämnat ordet till Ewa som kort berättar om skolan. Intresset kring skolan visade sig vara stort och många frågor ställdes. Åsa Ulander från kommunens Kultur och Fritid sitter vid bordet.
         Jana Lindh-Olsson  - Fru Minna Enhörning
Besök på Kvartersteatern - Kubikenborgs skola
Gå in på dessa sidor och du kommer att hitta massor av trevliga bilder och intressanta texter.
..................................................................................................................................
Skolplanscherna är skänkta till Selångers Hembygsförening och skolmuseet där. Vår förening har ingen möjlighet att förvara dessa kulturskatter och i skolmuseet finns möjligheten att de bevaras för framtiden. Tack till alla som hjälpte till idag att flytta de sju tunga ekskåpen och de gamla kartorna! Vilka enorma krafter vi har i vår förening, både i den fysiska styrkan men också styrkan i viljan att ställa upp. Tack även till Selångers hembygsförening som tog emot skåp och planchser!   På Märlo 2018-05-29 med start kl 10  ----------                                   
...................................................................
Fika i slottsparken kl 11
Framme på Nävsta. Allt är buret upp till övervåningen och fika är avslutat kl 13.                             Det ska vara Kubare som klarat av en sådan flytt. 
Foto/text: Ewa Eriksson
Ovanför Sandmon, i det branta bergspartiet finns Elefantgrottorna. Om dem och mycket annat finns att läsa i skriften “Skönsmon förr och nu”. Kontakta någon i styrelsen för mer information. 
....................................................................................
Bilder från inspelningen av DVD:n “En historievandring på Skönsmon” Finns nu på YouTube
 Foto: Björn Åberg juni 2016
.................................................................................................
...................................................................................
Foto: Ewa Eriksson
Foto: Ewa Eriksson och Marianne Lidvall
............................................................................
Foto: Ewa Eriksson
...............................................................................................................
................................................................................................................
Bilder från Kubendagen 2018, som firades i Kubikenborgs skola
Foto: Björn Åberg
Det är 20 år sedan Kubikenborgs skolas intresseförening bildades. På Kubendagen fick alla medlemmar en sammanställning med text och bild i vad som hänt under dessa 20 år. (se nedan)
                             Klicka på länken o bild